17 Ekim 2012 Çarşamba

Truffe Tarifi



Malzemeler
-1 paket krema (200ml)
-2 adet kalıp çikolata(ben birisini bitter digerini sütlü tercih ettim.80 gramdan toplam 160 gram kullandım )
-1 paket labne
-Ufalanmiş kek (sade,meyveli ya da kakaolu isteğe bağlı )
-Süsleme şekerleri

Yapılışı
Öncelikle yapmak istediğimiz miktara göre keklerimizi ufaliyoruz daha sonra icine labne katıyoruz yumusayip yoğurabilecegimiz kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak bir hal aldığında streç ile üzerini kapatıp yarım saat dolapta bekletiyoruz. Çıkardıktan sonra elimizle şekil vererek toplar yapıyoruz el sıcaklığı ile ısınabilir tekrar kısa bir süre dolapta bekletebiliriz. Ardından bir kaba kremayı boşaltiyoruz, kaynamasına izin vermeden iyice ısınınca altını kapatıp çikolataları parçalayarak ilave ediyoruz ve eritiyoruz. Dolaptan çıkardığımız topları kürdan yardımıyla çikolataya batirip ardından süsleme şekerine batırıyoruz. Bir yağlı kağıt üzerine koyuyoruz biraz durduktan sonra dolaba alıp iyice soğuyana kadar bekletiyoruz. Kendi görüşlerimi paylaşmam gerekirse; çikolata toplarım kürdandan kaydı yapım aşamasında belki o yüzden krema biraz daha az konulabilir ki daha çabuk çikolatanın donması sağlansın ve yine aynı şekilde yoğururken kıvamın biraz daha katı olması da işimizi kolaylaştıracaktır .

Afiyet olsun :)

10 yorum :

  1. Çok güzel gözüküyo mutlaka denicem bunu :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de tam truff tarifi arıyordum postu görünce çokn sevindim ^^ çok güzel gözüküyorlar deniycem inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öylemi cok sevindim :) şimdiden afiyet olsun

      Sil
  3. LAbne peynir çok güzel fikirmiş :)
    Çok güzel görünüyorlarr ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  4. nefis gözüküyor:)

    sizi bloğuma beklerim beğenirseniz izleyicim olmanızıda isterim hoşçakalın:)


    http://suslupuslublog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) uğradım ve izleyicinizim :)

      Sil
  5. tarifi not ettim bile :) çok güzel görünüyo elinize sağlık :))

    YanıtlaSil