21 Temmuz 2012 Cumartesi

Güllaç :)

Hoşgeldin 11 ayin sultani :)
Ramazan'ın vazgeçilmezi Güllaç... 1 gün sabredebildim ve 2.gün iftar icin tatlımız hazır hem hafif hem lezzetli her ne kadar ölçüye tam olarak sadık kalamasamda tarifi sizlerle paylaşmak istedim :)

MALZEMELER
*10 adet güllaç yaprağı
*1.5-2 lt süt (ben 1.5 lt kullandım fakat yetmedi ilave etmek zorunda kaldım)
*1.5 su bardağı şeker (kullanılan süt ile eşit oranda)
*Hindistan cevizi
*1 çay bardağı gül suyu 
*1 su bardağı pudra şekeri
*Orta büyüklükte çekilmiş ceviz
*Dondurulmuş vişne

YAPILIŞI
Şeker ve süt boş bir tencereye konur ve şeker eritilir.Ocaktan alınır, sıcaklık el yakmayacak şekilde olmalıdır .Çok sıcak olursa hamur olur ancak soğuk olursa da yapraklar ıslanmayabilir o yüzden ısı iyi ayarlanmalı :) artından yuvarlak yada dikdörtgen(kare de olur) bir tepsiye bir kepçe sütlü karışım dökülür ve güllaç yapraklarının parlak kısmı üstte kalacak şekilde ıslatılır eger tepsi yuvarlak değilse yumuşamayla yapraklar tepsinin şekline göre yerleştirilebilir bir sorun olmaz.5 kat ıslatılarak üst üste dizilir ardından bir su bardağı pudra şekerinin yarısı üzerine elenir ardından hindistan cevizi serpilir ve ardından ceviz döşenir daha sonra 5 kat daha sütlü karışımla her kat ıslatılarak üst üste yerleştirilir son olarak üzerine yine sütlü karışım ilave edilir ve geri kalan yarım bardak pudra şekeri ve ardından hindistan cevizi serpilir.arzuya göre üzeri ceviz,yeşil fıstık nar,vişne gibi malzemelerle süslenir.

                                                        --AFİYET OLSUN :) --

                                           İlk 5 kat ve arasına ceviz serpme aşaması;

4 yorum :

  1. offff ne süper şeysin sen öyle,bayılırım güllaca.ellerine sağlık,hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederim bende cok severim sanada hayırlı ramazanlar :)

      Sil
  2. Eline sağlık büşracım çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil