14 Mayıs 2012 Pazartesi

Kurabiye yapımı :)

 En sonunda kurabiyelerimle karşinizdayim.Uzun zamandır büyük bir özenle hazırlanan kurabiyelerin hazirlanisini ve farklı modellemeleri ilgiyle takip ettim ve işte bunu bende yapmalıyım dediğim an malzeme arastirirken buldum kendimi ve sonunda başlangıç icin gerekli malzemeleri temin ettim :) Özel günlerde el emeğiyle hazırlanmış bu kurabiyeler cok mutluluk verici... Malzemelerimi tanımak ve pratik yapmak adına ilk denememi yapmış bulunmaktayım.Henüz şeker hamurunu kullanmadım sadece kurabiye hamuru üzerinde denemeler yaparak kalıplarımı ve kullanımlarını keşfetmeye çalıştım kullandığım malzemeler resimdekilerden ibaret bu haliyle bile cok keyifli bir calışma oldu :)


Sıra geldi kurabiyelerin hazırlanış aşamasına... 

Kurabiyelerim icin biri sade digeri kakaolu olmak üzere 2 ayrı hamur hazırladım ve gerisi ellerimin ve kaliplarimin marifetine kaldı.İşte sonuç...

Pişmeden Önce
Piştikten Sonra

13 yorum :

  1. ellerıne saglık.. bende daha gecen haftasenın gıbı alısverıs yaptım ve demelerde bulundum yanlız bu buyuk harf stoklarda yoktu onu alamadım seklını bastıktan sonramı renklendırılıyor onu merak edıyorum dogrusu.. kolay gelsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel :) umarım daha da geliştiririz kendimizi evet büyük harf kalibi patchwork denen bı kalıp ornegin beyaz zemine kakaolu harf basilacaksa once kalibi kakaolu hamura ardından da beyaz hamura basıyoruz desen çıkıyor seker hamurunda daha kolay oluyormuş ben kurabiye hamurunda zorlandım baskılar düzgün çıkmadı

      Sil
    2. hmm anladım ben bı tane daha yaptım bırazdan ekleyecegım beklerım :))

      Sil
  2. bu kalıp setini nerden aldığınızı sorabilir miyim en kısa zamanda alıp bende deneme yapmak istiyorum da :))) diş buğdayımızı var yakında ve kendim hazırlık yapmak istiyorum diş buğdayı için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Super mutfak.com dan almıştım her şey var orada tek gereken cesaret edip harekete gecmek :) şimdiden kolay gelsin o zaman :)

      Sil
  3. ayy süpper olmuş ellerinize sağlık..
    acaba bu kurabiyenin tarifini paylaşırmısınız rica etsem?
    merwe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. busraninhobidunyasi@gmail.com a mail atarsanız yardımcı olmaya çalışırım :)

      Sil
  4. süpermutfak tan aldıklarınızın linkini ekler misiniz ? ben baktım ama bulamadım acıkcası bir sürü ürün var hangisi olduğunu kestiremedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığım tüm ürünlerin linklerini ekledim ve kaydı guncelledim umarım faydalı olur :)

      Sil
    2. çook teşekkürler :)

      Sil
  5. Kurabiyelerin çok güzel, dediğin gibi en büyük iş cesarette :)

    YanıtlaSil