28 Haziran 2012 Perşembe

Mantar Kurabiye


MALZEMELER
*1 Paket margarin(oda sıcaklığında)
*2 Yumurta
*1 Su bardağı pudra şekeri
*2,5-3 Su bardağı un
*200 gr mısır nişastası
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Kakao

YAPILIŞI
Kakao hariç tüm malzemeler bir kapta yoğrulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Ardından yaklaşık ceviz büyüklügünde parçalar koparılarak yuvarlak şekiller verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Daha sonra bir kaba kakao konur ve bir kapak (pet şişe ya da benzeri) yardımı ile aşağıdaki resimde olduğu gibi şekil verilir.Bunun için kapak kakaoya batırılır ve ardından yuvarlanılan hamurun ortasına bastırılarak çekilir.Hazırlanan kurabiyeler 200 derecelik fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

                                                        ............AFİYET OLSUN :)  .............

20 Haziran 2012 Çarşamba

Kakaolu Islak Kurabiye

Uzun zamandır denemek istediğim bir kurabiyeyi sonunda yaptım ve sonuçtan oldukça memnun kaldım. Hem tarifi hemde tarifin gerçek sahibi NinoMutfakta yı sizlerle paylaşarak ona buradan da teşekkür etmek istedim :)

MALZEMELER
 1 Paket (25 gr.)  Kakao
1/2 Paket Oda Sicakliginda Margarin
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Cay Bardagi Sivi Yag
1 Cay Bardagi Seker
Aldigi Kadar Un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı kadar yeterli)
Üzerini süslemek için ben hindistan cevizi ve renkli şekerler kullandım.


SURUBU ICIN
3 Cay Bardagi Seker
3 Cay Bardagi Su


YAPILISI
Surup malzemelerini kucuk bir tencereye koyup, pisirin.Kaynayınca 5-6 dk daha ocakta tutup birkaç damla limon suyu sıkarak ocağın altını kapatın.Yogunlasan surubunuzu iyice sogutun. Surup soguduktan sonra 1 saat kadar buzdolabinda bekletin. Hamur malzemelerini karistirip, aldigi kadar unla yumusak bir hamur elde edin. Istediginiz buyuklukte toplar yapip, uzerine hafifce bastirarak, yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip, 200 derecede uzeri catlayana kadar pisirin. Sicak kurabiyeleri, soguk surubun icine, hizlica batirip, cikartin ve servis tabagina alip, üzerini susledikten sonra, bir gece dinlendirdikten sonra servis yapin.

Şahsi Görüşlerim :)
*Un yaklaşık 2.5-3 su bardağı yeterli oluyor,
*Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 15 dk pişirildiğinde istenilen kıvam elde ediliyor,
*Ben bu ölçülerle 30 adet kurabiye elde ettim.

                                                  .....AFİYET OLSUN .......

16 Haziran 2012 Cumartesi

Dişçi Kurabiyelerim :)

   Yine kurabiyelerimle buradayım, bu kurabiyeler dişçimize gidiyor.Süslemek istediğim sayıya ulasinca geri kalan hamura da tarcin ilave ederek nefis kurabiyeler yaptım :)